Nieuwe Industrieweg 9a
9261ZK  Oostermeer
Ma t/m vr 8:00 - 17:00

Zonnepanelen voor fruitteler in Flevoland

installatie zonnepanelenEind juni hebben we een energiesysteem op basis van zonnepanelen geleverd bij Van Daele Fruit in Dronten. Het energieverbruik in de fruitteelt is groter dan je zou denken omdat geplukt fruit zo snel en goed mogelijk gekoeld moet worden. Reden voor Van Daele om One-Energy in te schakelen.

vervoer van zonnepanelenIn totaal werden 84 panelen gelegd met een verwachte opbrengst van kleine 20.000 kWh per jaar. Er werd gekozen voor goede maar voordelige zonnepanelen van het merk Risen die uit het zicht op het dak kwamen te liggen. De omvormer is de betrouwbare Growatt MID 22KLT3-X1 (AFCI) (3 fase), met 2 onafhankelijke MPPT trackers. Dit is een zeer stille omvormer met een hoog rendement van meer dan 98,5% en standaard 5 jaar garantie.

aansluiten zonnepanelenHet One-Energy team bestond uit Dinant, Jan, en Henk die de legklus vakkundig uitvoerden.

Dus, niet alleen heeft Van Daele de lekkerste kersen van heel Nederland (het seizoen van 2021 is net begonnen!), ze worden ook nog eens milieuvriendelijk gekoeld!logo van daele fruit

Deel dit bericht